Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیا پیشنهاد ابراهیم حاتمی‌کیا برای تحقیق درباره صندوق آرای مردمی یکبار به صورت شفاف محقق می‌شود یا خیر؟ - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، جشنواره فیلم فجر سال‌ها است که در میان بخش‌های مختلف جوایز خود جایی را برای تماشاگران حاضر در جشنواره فیلم فجر باز کرده است که آن را جایزه بهترین فیلم از نگاه مردمی نامیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما بد نیست نگاهی به این نکته داشته باشیم که در جشنواره فیلم فجر چقدر مردم کف کوچه و خیابان حاضر می‌شوند و اساساً مخاطبین جشنواره فیلم فجر که در سینماهای اصطلاحاً مردمی حاضر می‌شوند از چه بخشی‌ هستند؟

طبق مستندات اعلام شده از سوی ستاد خبری جشنواره فیلم فجر که تا پایان دیروز 19 بهمن اعلام شده است کمتر از 84 هزار نفر در سینماهای مردمی جشنواره فیلم فجر 39 حضور داشته و تعداد بلیط‌های فروش رفته نیز 127 هزار و396 عدد بوده است که با این حساب تقریباً نیمی از خریداران بلیط دو فیلم دیده‌اند.

پس تا روز پایانی رقابت، جشنواره 84 هزار نفر بیننده داشته است که این رقم ناچیز در نسبت با جمعیت 85 میلیون نفری ایران رقمی بسیار ناچیز است که به نظر می‌رسد ظرفیت اطلاق عنوان بخش آرای مردمی جشنواره برای این میزان کوچک بسیار بزرگ و غیرمنطقی باشد.

اما از سوی دیگر که افرادی که سال‌های قبل رأی خود را به درون صندوق می‌انداختند و امسال در سمفا آرای خود را ثبت کرده‌اند عموماً بخش سینماروی حرفه‌ای، منتقدین، اصحاب رسانه و مهمانان عوامل فیلم‌های سینمایی‌اند و کمتر از عموم مردم و بخش‌های مختلف جامعه در آن حضور دارند. بنابراین آرای اخذ شده در ادوار مختلف جشنواره فیلم فجر بیشتر نظرات بخش‌های به خصوص فوق و همینطور ماحصل دیدگاه‌های آنان است تا مردم معمولی.

این مورد باعث شده است تا هر سال فیلم‌هایی که در این بخش جایزه می‌گیرند به عنوان فیلم‌های مردمی شناخته شوند و مخاطبین کلی سینما را بعد از جشنواره خصوصاً در ایام نوروز به سینما بیاورند. حال آنکه این فیلم‌ها عموماً وجهه مردمی ندارند و بیشتر فیلم‌های مخاطبین خاص سینماند. چیزی که ابراهیم حاتمی‌کیا نیز به آن در نشست خبری فلیم خروج در جشنواره فیلم فجر 38 نیز اشاره کرد و آن را زیر سؤال برد و گفت ای کاش  یک هیأت بررسی، انتخاب فیلم‌های برگزیده مردمی این چند سال را بررسی کنند!

امروز نیز طبق آماریی که سمفا اعلام کرده است تا ساعت 13، 20 بهمن 1399 فیلم شیشلیک با 17 هزار و 82 نفر، ابلق با 16 هزار و 664 نفر و بی‌همه‌چیز با 15 هزار و 777 نفر پرفروش‌ترین فیلم‌های جشنواره بوده‌اند. از سوی دیگر همین سایت تحلیلی در زمینه آرای مردمی چیز دیگری می‌گوید. یعنی بی‌همه چی که کم‌فروش‌تر از دو فیلم دیگر است بیشترین رأی مردمی را آورده و بعد از آن فیلم دوم فروش یعنی ابلق جایگاه دوم را کسب کرده و فیلم اول فروش یعنی شیشلیک کمترین آرای مردمی را.

نگاهی به «یدو»| شیرجه مردکوچک آبادان در بهمن‌شیرچرا «بی‌همه‌چیز» ضدمردمی‌ترین فیلم سال‌های اخیر سینمای ایران است؟خودکشی و پایمال‌کردن عزت نفس مردم؛ دستاورد دولت تدبیر و امید در آخرین جشنواره فیلم فجر

چیزی که کمی عجیب است و به نظر می‌رسد که باید پرفروش‌ترین فیلم یعنی شیشلیک بهترین رأی مردمی را داشته باشد اما کم فروش‌ترین فیلم یعنی بی‌همه چیز با فاصله بیش از یک هزار رأی از شیشلیک توانسته بهترین آرای مردمی را بدست آورد! برخی از کارشناسان  و منتقدین سینما نسبت با این اتفاقات و احیانا جابجایی آرای مردمی ابراز نگرانی کرده اند.

آیا مدیران جشنواره فیلم فجر خود را ملزم به توضیح در این خصوص می‌دانند خیر؟

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سی و نهمین جشنواره فیلم فجر سینما فیلم جشنواره فیلم فجر سی و نهمین جشنواره فیلم فجر سینما فیلم جشنواره فیلم فجر جشنواره فیلم فجر فروش ترین فیلم آرای مردمی بی همه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۴۹۹۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشار نخستین تصویر از فیلم جدید «کاپولا»

اولین تصویر از «مگالوپولیس» ساخته «فرانسیس فورد کاپولا» پیش از رونمایی در جشنواره کن ۲۰۲۴ منتشر شد.

به گزارش ایسنا، نخستین تصویر از فیلم سینمایی «مگالوپولیس» ساخته «فرانسیس فورد کاپولا» که با سرمایه شخصی او ساخته شده است با حضور «آدام درایور» و «ناتالی امانوئل» منتشر شد.

این پروژه سینمایی که جشنواره‌های مهم سینمایی در رقابت برای نمایش آن بودند، سرانجام به جشنواره کن رسید و سازنده سه‌گانه «پدرخوانده» فیلم جدید خود را در بخش مسابقه کن رونمایی خواهد کرد. 

 «مگالوپولیس» پروژه‌ای است که کاپولا برای اولین بار در سال ۱۹۸۳ شروع به نوشتن آن کرد و با هزینه بیش از ۱۰۰ میلیون دلاری ساخته شده که بخشی از آن با فروش بخش قابل توجهی از املاک او تامین شده است.

«مگالوپولیس» با دو ساعت و ۱۵ دقیقه مدت زمان داستان یک کلان شهر را پس از ویرانی تصادفی آن دنبال می کند، با دو دیدگاه رقیب؛ یکی از یک معمار ایده آلیست (آدام درایور)، دیگری از طرف شهردار عملگرا (جانکارلو اسپوزیتو).

در فیلم سینمایی «مگالوپولیس» بازیگران دیگری چون «فارست ویتاکر»، «ناتالی امانوئل»، «جان وویت»، «لارنس فیشبرن»، «اوبری پلازا»، «شیا لابوف»، «کلوئه فاینمن»، «کاترین هانتر» و «داستین هافمن»، «دی بی سوینی»، «تالیا شایر»، «جیسون شوارتزمن»، «جیمز رمار» و «جیانکارلو اسپوزیتو» مقابل دوربین رفته‌اند.

«آناهید نظریان»، «بری آزبورن» و «دارن دیمتر» تهیه‌کنندگان اجرایی این فیلم سینمایی هستند.

«فرانسیس فورد کاپولا» از بزرگترین فیلمسازان معاصر سینمای جهان است که از جمله افتخارات و جوایز سینمایی وی طی چهار دهه فیلم‌سازی می‌توان به جایزه‌ اسکار بهترین فیلم‌نامه اقتباسی در سال ‌۱۹۷۱ برای «پاتون»، جایزه‌ی اسکار بهترین فیلم‌نامه اقتباسی در سال ‌۱۹۷۳ برای «پدرخوانده»، جایزه اسکار بهترین فیلم، بهترین کارگردانی و بهترین فیلم‌نامه اقتباسی در سال ‌۱۹۷۵ برای «پدرخوانده‌۲»، جایزه بفتا بهترین کارگردانی در سال ‌۱۹۷۸ برای «اینک آخرالزمان»، جایزه دوربین جشنواره برلین در سال ‌۱۹۹۱، جایزه نخل طلا و جایزه فیپرشی جشنواره کن در سال ‌۱۹۷۹ برای فیلم «اینک آخرالزمان»، جایزه نخل طلا و جایزه بهترین فیلم معنوی جشنواره کن در سال ۱۹۷۴ برای فیلم «مکالمه»، جایزه گلدن گلوب برای بهترین کارگردانی در سال ۱۹۸۰ برای «اینک آخرالزمان»، جایزه گلدن گلوب برای بهترین کارگردانی و بهترین فیلم‌نامه در سال ‌۱۹۷۳ برای «پدرخوانده»، جایزه ویژه پنجاهمین سال تأسیس جشنواره سن‌سباستین در سال ‌۲۰۰۲، شیر طلای افتخاری جشنواره ونیز در سال ‌۱۹۹۲، جایزه صدف طلایی بهترین فیلم و جایزه فیپرشی جشنواره سن‌سباستین و ... اشاره کرد. 

هفتاد و هفتمین جشنواره فیلم کن از ۱۴ تا ۲۵ می ۲۰۲۴ (۲۵ اردیبهشت‌ماه تا ۵ خردادماه) برگزار می‌شود و امسال «گرتا گرویگ» کارگردان آمریکایی ریاست هیات داوران را بر عهده دارد و «جورج لوکاس» خالق سری فیلم‌های «جنگ ستارگان» و استودیو ژاپنی جیبلی هم با دریافت جایزه نخل طلای افتخاری مورد تقدیر قرار خواهد گرفت. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فیل فودن بهترین بازیکن فصل ۲۴-۲۰۲۳ لیگ برتر انگلیس از نگاه انجمن فوتبال‌نویسان
  • مردمی شدن فرهنگ در اولویت کار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است
  • زنانی که در کن رئیس شدند
  • تلاش برای مردمی کردن اقتصاد در خراسان جنوبی
  • ایساتیس پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه
  • گام های بسیج سازندگی خراسان جنوبی برای مردمی کردن اقتصاد
  • شاهد آرای کیفی‌تر در دور دوم انتخابات خواهیم بود
  • شفافیت حقوق مدیران در راستای دانستن مردم است
  • بهترین دفاع فصل لیگ برتر انگلیس از نگاه ویلیام گالاس
  • انتشار نخستین تصویر از فیلم جدید «کاپولا»