Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@06:21:18 GMT

ذائقه مردم خراسان جنوبی «موقعیت مهدی» را پسندید

تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۵۵۲۳۵

ذائقه مردم خراسان جنوبی «موقعیت مهدی» را پسندید

خبر گزاری مهر؛ گروه استان‌ها: اکران فیلم‌های جشنواره فیلم فجر امسال برای هشتمین سال از جمعه ۱۵ بهمن در دو سینمای بهمن و فردوسی بیرجند که هر دو دارای بهترین کیفیت پخش صدا و تصویر می‌باشند، آغاز شد که در مجموع استقبال از اکران ۱۶ فیلمی که برای نمایش در سینماهای بیرجند در نظر گرفته شده بود، خوب بود.

هر روز دو فیلم در ساعت‌های ۱۸ و ۲۰ و ۳۰ دقیقه شب در این دو سینما اکران می‌شد اما مانند سال قبل بر اساس تصمیم ستاد جشنواره فیلم فجر خبری از اکران این فیلم‌ها در سینما پارک قاین نبود و شهرستانی‌ها بعد از تهیه بلیط اینترنتی برای تماشای فیلم‌ها باید به مرکز استان می‌آمدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فیلم‌های موقعیت مهدی، شادروان، مرد بازنده و دسته دختران از جمله فیلم‌هایی بودند که با بیشترین استقبال از سوی مردم مواجه شد و به دلیل شیوع کرونا تنها از ۵۰ درصد ظرفیت سینماها برای اکران فیلم‌های جشنواره فیلم فجر استفاده شد.

یکی از دبیران تربیت بدنی که یک سالی است در بیرجند سکونت دارد بعد از اکران فیلم برف آخر به کارگردانی امیر حسین عسکری به خبرنگار مهر اظهار کرد: به طور اتفاقی امروز وقتی از میدان امام (ره) می‌گذشتم بنر مربوط به اکران فیلم‌های جشنواره فیلم فجر را دیدم و فکر نمی‌کردم فیلم‌های جشنواره فجر همزمان با تهران در بیرجند نمایش داده شود.

زینلی نیا با بیان اینکه در سال‌های گذشته که در مشهد بودم صف‌های طولانی برای دیدن فیلم‌های جشنواره فجر در جلوی سینماها تشکیل می‌شد و این موضوع سبب می‌شد که افراد به راحتی نتوانند بلیط تهیه کنند، اضافه کرد: قبل از این در فضای مجازی خلاصه فیلم‌ها و گفتگو با کارگردان‌ها و نظر مردم را در ارتباط با فیلم‌های جشنواره را دیدم.

ضعیف بودن فضای فرهنگی

به گفته وی به دلیل اینکه در گذشته هر موقع به سینما می‌آمدم خیلی خلوت بود، فکر نمی‌کردم که فیلم‌های جشنواره فجر در بیرجند اکران شوند. قبل از این فیلم برف آخر به کارگردانی امیر حسین عسکری را دیدم که به نظرم ساختارش خیلی محکم نبود.

زینلی نیا با بیان اینکه در این فیلم چند موضوع متفاوت مطرح شده بود، ادامه داد: زندگی یک دامپزشک، بحث حیات وحش و موضوع محیط بانی مباحثی بود که در این فیلم مطرح شده بود و احساس می‌کنم آخرش خوب نبود و در صحنه‌ای و در سوز سرما و برف ناگهان دیدیم که خبری از برف نیست و باران می‌بارد.

به گفته وی دختری هم که فرار کرده و در برف گیر کرده بود صبح سالم بود بدون اینکه طعمه گرگ‌ها شده باشد. تا ۱۵ دقیقه پایان فیلم به نظرم این فیلم بیشتر شبیه فیلم مستند اما در قالب ایرانی بود. چون حیایی که بازیگر خوبی است و کارگردان آن عسکری بود برای دیدن این فیلم به سینما آمدم.

وی ادامه داد: هر چند فیلم‌های اکران شده قبل از چهارشنبه را ندیده‌ام اما چهار فیلم باقی مانده در دو روز آخر جشنواره را خواهم دید.

وی بیان کرد: گرفتن بلیط فیلم شادروان هم به دلیل استقبال زیاد خیلی سخت بود ولی بلیط فیلم برف آخر را به راحتی تهیه کردم.

وی تاکید کرد: فضای فرهنگی و هنری بیرجند کمی ضعیف است و به موضوع‌های فرهنگی مانند موسیقی، تئاتر و سینما توجه کمی می‌شود که امیدوارم اکران فیلم‌های جشنواره فیلم فجر در تغییر این رویکرد تأثیر گذار باشد.

پیشرفته‌ترین تجهیزات

مدیر سینما بهمن بیرجند با بیان اینکه در سال‌های ۹۶، ۹۷ و ۱۴۰۰ فیلم‌های جشنواره فیلم فجر در این سینما اکران شده‌اند، اظهار کرد: با نصب پیشرفته‌ترین تجهیزات صوت و تصویر، مردم در عالی‌ترین سطح ۱۶ فیلم جشنواره فیلم فجر را تماشا کردند و به دلیل شرایط کرونایی تنها از ۵۰ درصد ظرفیت سینما یعنی ۱۳۰ نفر استفاده شد.

به گفته حسین واحدی افراد باید فقط بلیط اینترنتی تهیه می‌کردند و امکان فروش بلیط حضوری در سینما وجود نداشته است، افزود: استقبال از اکران فیلم‌های جشنواره در مجموع خیلی خوب است اما ظرفیت سینما به دلیل شرایط کرونایی محدود بود.

وی ادامه داد: بهای بلیط برای تماشای فیلم‌های جشنواره فجر ۲۰ هزار تومان بود اما با توجه به شیوع کرونا در دو سال گذشته، کاهش در آمد پاسخگوی هزینه‌های موجود نمی‌باشد.

محدودیت صندلی

معاون امور سینمایی و هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی هم به خبرنگار مهر اظهار کرد: با توجه به شرایط کرونایی و استفاده از ۵۰ درصد ظرفیت سالن‌ها، ظرفیت سینمای فردوسی در هر سانس ۱۱۰ و سینما بهمن ۱۳۰ نفر است.

سید علی زمزم بیان داشت: با توجه به اینکه از بعضی از فیلم‌ها خیلی زیاد استقبال شد با محدودیت صندلی مواجه شدیم و شاید بعضی از افراد نتوانسته باشند فیلم مورد علاقه خود را ببینند.

وی بیان داشت: در چهلمین جشنواره فیلم فجر استقبال مردم خراسان‌جنوبی از فیلم «موقعیت مهدی» بیش از سایر فیلم‌ها استقبال کردند و فروش بیشتری برای آن داشتیم.

معاون امور هنری و سینمایی فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی بیان‌کرد: فیلم‌های «شادروان»، «دسته دختران»، ملاقات خصوصی» و «خائن کشی» نیز از دیگر فیلم‌هایی بودند که به ترتیب بیشترین استقبال را در بین شهروندان خراسان‌جنوبی داشته است.

به گفته وی اطلاع رسانی از طریق صدا و سیما، خبرگزاری‌ها و سایت‌های پر مخاطب و دو بانک اطلاعاتی سینماها و نصب بنر انجام شد.

وی ادامه داد: سال گذشته هم مانند امسال ۱۶ فیلم در سینماهای استان اکران شد و تنها تفاوت سال گذشته با سال جاری این بود که سال گذشته در سینما فردوسی بیرجند و سینما پارک قاین فیلم‌های جشنواره اکران شد.

انتظارات از سازمان سینمایی کشور

وی ادامه داد: همه هزینه‌ها مربوط به اکران فیلم‌های جشنواره از محل فروش بلیط تأمین می‌شود و از سازمان سینمایی کشور

انتظار داریم در سال‌های آینده برنامه مورد نظر را زودتر به استان‌ها اعلام کنند تا آنها هم بتوانند در فرصتی که وجود دارد به خوبی برنامه‌ریزی کنند و چند روز مانده به اکران فیلم‌ها سایت مربوط به فروش بلیط را باز کنند.

زمزم افزود: نمایش فیلم‌های جشنواره فیلم فجر در استان‌ها بی شک ما را به عدالت فرهنگی که خواست سازمان سینمایی است نزدیک‌تر می‌کند و افراد در گوشه گوشه ایران می‌توانند همزمان با پایتخت از دیدن فیلم‌های جشنواره لذت ببرند.

وی با بیان اینکه از آنجایی که جشنواره فیلم فجر یک حرکت ملی بوده، مردم نیز دوست دارند این فیلم‌ها را تماشا کنند، یادآور شد: این موضوع به رونق سینماهای کشور نیز کمک می‌کند و زمینه رضایت متصدیان سینماها را نیز فراهم کرده است.

کد خبر 5422933

منبع: مهر

کلیدواژه: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی علی زمزم جشنواره فیلم فجر دهه فجر راهپیمایی 22 بهمن ویروس کرونا بوشهر انقلاب اسلامی ایران کرمانشاه 22 بهمن عکس استانها خطبه های نماز جمعه آمار کرونا جشنواره فیلم فجر چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گرگان شیوع کرونا اکران فیلم های جشنواره فیلم فجر فیلم های جشنواره فجر اکران فیلم ها خراسان جنوبی ظرفیت سینما سال گذشته اکران شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۵۵۲۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه معرفی شد

مستند «ایساتیس» به کارگردانی علیرضا دهقان و تهیه‌کنندگی راحیل صحرایی و علیرضا دهقان بعد از موفقیت در جشنواره‌های داخلی و خارجی از زمستان ۱۴۰۲ در سینماهای منتخب گروه سینمایی هنر و تجربه در تهران و شهرستان‌ها به اکران عمومی درآمد و بر اساس آمار سامانه فروش فیلم‌های سینمای ایران «سمفا»، با بیش از ده هزار مخاطب اکنون عنوان پرمخاطب‌ترین فیلم این گروه را از آن خود کرده و رضایت مخاطبان و منتقدان را همراه دارد.

«مسعود فروتن» این فیلم را با فیلم «باد صبا» مقایسه کرد و کارگردانی این فیلم را ستود. «دکتر اصغر دادبه» چهره ماندگار ادبیات و فلسفه محتوای مطرح شده از فیلم را از جمله موارد مهم در لیست نجات فرهنگ ایران در طول تاریخ دانستند. «دکتر جوادیان» رییس مرکز بین‌المللی قنات و سازه‌های تاریخی آبی به عنوان مرجع معتبر در موضوع روایت شده در فیلم از تحقیق این فیلم و مستندات آن اعلام رضایت کردند. «رضا صائمی» منتقد سینما و فعال فرهنگی در فصلنامه سینما حقیقت به بررسی نوع روایت فیلم پرداخته و به استفاده از المان‌های آب، باد، خاک و آتش برای روایت داستان اشاره کرده است و تلاش فیلمساز را در معرفی یک شهر توسط این فیلم را پلی برای معرفی جهان دانسته است. مجله فیلم در یادداشتی به ترکیب تیم سازنده فیلم اشاره کرده است و نویسنده، اعتبار، سابقه و تبحر این گروه و انتخاب صحیح کارگردان و تهیه‌کننده فیلم را از نکات مهم و قابل توجه این مستند دانسته است.

«ایساتیس» پیش از این در جشنواره سینماحقیقت و جشنواره بین‌المللی فیلم شهر، جشنواره جهانی فیلم فجر و جشن مستقل سینمای مستند ایران به نمایش درآمده است و موفق به کسب جایزه ویژه دبیر جشنواره سینماحقیقت، تندیس بهترین مستند بلند در بخش بین‌الملل جشنواره شهر و تندیس موسیقی از جشن مستقل سینمای مستند شده است. این فیلم همچنین در جشنواره‌های خارجی از جمله جشنواره فیلم مستند مسکو، جشنواره اوشن سیتی امریکا، کازان روسیه، جشنواره سبز مونتنگرو، جشنواره مستند ازمیر و... شرکت کرده و جوایزی از جمله جایزه بهترین فیلم جشنواره اوشن سیتی، جایزه بهترین فیلم جشنواره مونته نگرو را کسب کرده است.

موفقیت مهم و ارزشمند این فیلم اکران موفق و پرمخاطب در شهرستان‌هاست که بعد از موفقیت مستندهایی مانند «در جستجوی فریده» به کارگردانی آزاده موسوی و کوروش عطایی، «کاپیتان من» به کارگردانی سیاوش صفاریان‌پور و همچنین فیلم‌های سینمایی «مقیمان ناکجا» به کارگردانی شهاب حسینی، «پوست» به کارگردانی بهمن و بهرام ارک و مجموعه فیلم‌های کوتاه «اتاق فرار»، «یک سانس چند رویا» و «فیلم کوتاه ژانر وحشت» نوید موفقیت و گسترش سینمای متفکر ایران را در سراسر کشور و برای مخاطبان گسترده‌ای در شهرهای مختلف به ارمغان می‌آورد.

امکان اکران برابر و عدالت در نمایش‌های سینمایی در تهران و استان‌ها باعث افزایش آمار مخاطبان فیلم‌های سینمای هنر و تجربه شده است که مانند نمونه‌های مشابه در سینمای جهان با وجود آمار کمتر مخاطب نسبت به سینمای بدنه وظیفه تأمین محتوا برای مخاطبان حرفه‌ای و علاقه‌مندان جدی سینما را دارد و در زمان اکران تمرکز بر تبلیغات گسترده و بازاریابی‌های رایج را ندارد.

داستان فیلم مستند «ایساتیس» به معرفی قنات‌ها و تاریخچه آن در استان یزد است و به این بهانه قسمت مهمی از تاریخ این استان کهن ایران را بازگو می‌کند و صدایی است شاعرانه و قصه‌گو که تا به حال ناشنیده مانده است. تدوین این فیلم توسط «بهمن کیارستمی» و «پویا پارسامقام» صورت گرفته و فیلمبرداری آن به عهده «مهدی آزادی» از فیلمبرداران نام آشنا و برنده جایزه معتبر و مهم «قورباغه طلایی» جشنواره کمرایمیج بوده است. داستان فیلم با صدای روان و آشنای «ابوالحسن تهامی‌نژاد»، «نصرالله مدقالچی»، «زهره شکوفنده» و «مریم شیرزاد» روایت می‌شود.

گروه سینمایی هنر و تجربه در سال‌های اخیر موفق به گسترش دامنه مخاطبان خود در سراسر ایران شده است. این گروه در حال حاضر دارای سانس‌های ثابت و مستمر در شهرستان‌هاست و کلیه فیلم‌های نمایش داده شده این گروه روزهای چهارشنبه به صورت متمرکز و در طی هفته به شکل تک سانس به نمایش در می‌آیند. همچنین تمام فیلم ها امکان اکران در سانس‌های ویژه و تک سانس در شهرهایی که توسط مخاطبین و علاقه‌مندان و عوامل فیلم و سینماها درخواست داده شود را خواهد داشت.

برای دسترسی به برنامه نمایش فیلم مستند ایساتیس و دیگر فیلم‌های هنر و تجربه و همچنین اطلاع از برنامه‌های جنبی به سایت این گروه به آدرس هنر و تجربه و صفحه‌های هنر و تجربه در شبکه‌های اجتماعی مراجعه کنید.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

دیگر خبرها

  • هلال احمر آماده باش است
  • آماده‌باش جمعیت هلال‌احمر به دنبال هشدار سیلاب
  • راهیابی 417 اثر به دومین جشنواره منطقه ای مطبوعات شرق کشور
  • جزئیات مست عشق؛ مولانا و شمس در پرده سینما
  • پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه معرفی شد
  • راهیابی فیلم کوتاه مدرسه آنالوگ به جشنواره بین‌المللی رشد
  • راهیابی مستند «چنشتی ها» به جشنواره ملی اقوام ایرانی
  • درخشش رادیو خراسان جنوبی در سومین جشنواره پژواک
  • «مست عشق» ، زمانی برای مستی سالن های سینما / روایت مولانا و شمس ، پدیده ای فراتر از اکران
  • اجرای طرح ملی ورزش با مردم در خراسان جنوبی